IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аква зорбинг – адреналин, купон и изхабени калории

7 януари 2013 07 40

Колко по-лесно е, когато човек се забавлява, докато спортува

Снимка: eco-turizm.net

Снимка: eco-turizm.net

Има ли нещо по-хубаво от това да спортуваш, докато се забавляваш? А чували ли сте за аква зорбинг?

Досега у нас той най-често се използва като атракцион за деца. Те влизат в надуваем балон, който в поставен в басейн и се забавляват в малкото кръгло пространство.

С времето това забавление се превръща в спорт. За него треньорът Антъни Смит, който се занимава с различни водни спортове от 2002 г. казва: „За да кара сърф, човек трябва да може и да плува. Сърфът е сложен, защото трябва да умееш да се задържиш на ръба на вълната, което чест води до контузии в краката, главата и лицето. Той е предпочитан най-вече от мъжете, защото жените се страхуват да се качат на дъската. За сравнение зорбингът е много по-безопасен и лесен спорт".

Целта е човек да се задържи максимално време прав в топката и да се движи във водата (нещо като хамстер в колело). Дори и да загуби равновесие и да падне обаче, няма опасност да се нарани. Истинско щастие за опиталите е, да се въртят в топката, да правят колело в нея и т.н.

Бременни жени не се допускат да участват в подобно забавление, а също така и страдащи от високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, епилепсия, анамнеза на гърба, врата или главата.

В басейна не се допускат повече от две лица. Салтата в топката също не са препоръчителни, за да не се нарани човекът. Като цяло зорбингът е считан за един от най-безопасните спортове.

Да се надяваме до следващото лято и у нас да се разпространи бързо и да можем да му се насладим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари