Меню

Застрахователно покритие при аматьорски и екстремни спортове

Застрахователно покритие при аматьорски и екстремни спортове

Разликата между любителски и екстремен спорт е много малка, затова е препоръчително да се запознаете с разграничаващите ги фактори.

Според определенията на застрахователя:

– Любителският спорт е основно предназначен за отмора и развлечения;

– Екстремният спорт се практикува с цел максимизиране на усещания и това е свързано с по-големи рискове за тези, които практикуват такива спортове.


Туристическата застраховка се отнася само при настъпила злополука, в следствие на любителско спортуване като:

– Каране на ски или сноуборд (по обозначените за това маршрути);

– Гмуркане (до 18 фута дълбочина);

– Каране на скутери по земя и във вода;

– Разходка с лодка;

– Колоездене и др.


Екстремни спортове са:

– бойни изкуства; спортове за самозащита; скачане с бънджи; хелиски; хелибординг; планинско и скално катерене; спелеология; мотоциклетизъм (с изключение на управление на любителски АТВ и мотопеди); спортове с моторни лодки (с изключение на любителски джет ски и плаване с моторна лодка); въздушни спортове (с изключение на тези, при които парашутът на Застрахования е теглен от моторна лодка или воден скутер); както и участие в експедиции до места, отличаващи се с екстремни климатични и/или природни условия, като пустини, високи планини (над 5 500 метра над морското равнище), полупустинни области, Арктика и Антарктида, джунгли, територии със заледени и заснежени участъци, изискващи предпазна или защитна екипировка.

– планеризъм, летене с балон, парашутизъм, делтапланеризъм, парапланеризъм, мотопланеризъм и всякакви други варианти, както и всякакви други дисциплини, свързани с движение във въздушното пространство.


Повече подробности за застрахователните покрития за специфични спортове, можете да прочетете в Общите условия на застраховките.

Направи своята застраховка оттук!

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!