Зорбинг под Царевец
Зорбинг под Царевец / netinfo

Заради поредните демонстрации на новата игра "зорбинг" във Велико Търново ще бъде затворено движението на площад „ Цар Асен" пред крепостта Царевец. Това ще стане на 29 и 30 август /събота и неделя/, за времето от 9,30 до 12,00 ч. и от 17,00 до 20,00 ч.

Зорбинг е спорт или хоби, но най-вече забавление. Човек влиза в полиетиленова топка с диаметър около три метра, в която има хиляда вътрешни камери, напълнени с въздух под слабо налягане.

Участникът има свобода да избира как да застане - в седнало или легнало положение, след това се завързва с колани. След като приключи подготовката, оператор задвижва топката и тя започва да се търкаля.

Забавлението е гарантирано и за участника, и за публиката, а в цяла Европа този тип изживяване предизвиква изключителен интерес. Зорб-топката ще се търкаля на терен от 200 кв.м и ще се връща обратно в началната си точка.

Зорбинг шоуто се организира със съдействието на общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов" и е част от планираната годишна комуникационна програма на кино "Арена". Същите демонстрации ще бъдат направени в София и Стара Загора.

Инициативата цели да предложи на публиката вълнуващо преживяване Summer Ball. Жителите и гостите на Велико Търново бяха сред първите, които се възползвха от новото за България забавление зорбинг още миналия уикенд.