Следва

Какво ни казва усмивката ти

Weekend to-do list: Зорбинг? Защо не!

Не може да не си го виждал поне на езерото Ариана. Зорбинг е най-новата екстремна мания, станала хит в България...

All About Life преди 14 години

Не може да не си виждал огромната търкаляща се топка поне на езерото Ариана. Зорбинг е най-новата екстремна мания, станала хит в България това лято. Всъщност възниква преди около десетина години, а родината му е Нова Зенландия – страната, която ни даде бънджи скоковете.

Зорбинг е търкаляне в гумена топка с диаметър от 3 метра. Вътрешността на топката е снабдена с камери с въздух, които предпазват от удар.

Допълнителната сигурност при зорбинг търкалянето идва от връзването с колани. Зорбонавтът, както се нарича практикуващият зорбинг, сам избира дали да се търкаля в седнала или легнала позиция. Зорбингът може да се практикува на поляна или във вода и вече от доста време се предлага като изживяване на езерото Ариана в Борисовата градина.

Ако пък предпочиташ да се търкаляте на поляна, отиди в неделя и вторник до лифта на Симеоново, където срещу цена от 10 лева може да повдигнеш адреналина си. Събитието ще се проведе и двата дни от 13.00 до 18.00 вечерта, така че не пропускайте голямото търкаляне.

 

More All About Life